Lite om oss

            

 
Lisa med Kamas Natanya (Tanya)

  Jag heter Karin Stare (f-58) och har alltid varit djurintresserad, uppvuxen med hundar i huset och har under barn- och ungdomsåren haft tåliga och snälla föräldrar som låtit mig vara djurägare till allt från skölpaddor och möss till hästar. Under många år var just hästar min stora passion även om vi/jag alltid har haft hund. Lantbruksskolan Grans i Piteå blev mitt gymnasieval och som 19-åring flyttade jag till och arbetade på en hästgård, Mulnäs Gård i Roslagen. Jag träffade under detta år min man Martin (KaMas kennel), född och uppvuxen i Älmsta, Roslagen. Under några år bodde vi växelvis i Uppsala och Piteå (min hemstad). Åren i Uppsala pluggade min Martin till lärare och jag jobbade med smådjur. Under dessa år hade vi hundar av raserna Berner Sennen (Mitzie), min första egna hund, Maremma (Nadja) och vår kelpietik, Ligras Oki-Sally, kom till oss, 5 mån gammal. Hon var en toppenhund på alla sätt och vis (SUCH, cert i elitspår, tävlade lydnad klass 3, korad 211 p, tjänstehund bevakning, höfter ua) och blev mamma till 5 kullar, vår och hennes första kull föddes 1982, hon fick många bra valpar varav en del gått vidare i avel. 
 
Nu har vi varit  Piteå och Norrbotten trogna i många år.
1986 byggde vi vårat hus 2 km utanför byn Hortlax som ligger 8 km söder om Piteå. Med tre aktiva och sportiga barn f-88, -90 och -95 har vi aldrig varit utan sysselsättning. Nu är de alla utflyttade.

Både jag och Martin är lärare sedan många år. Martin arbetar som högstadielärare här i byn och jag har jobbat på en annan byaskola i många år, på mellanstadiet. Alltid deltid så jag haft tid för hundarna. From hösten 2017 har jag sagt upp mitt fasta jobb, vikarierar på skolan jag jobbat på de sista 18 åren, vikarierar även som personlig assistent och har startat enskild firma, hästkörning, med vår nordsvenska kör/ridhäst Elvira. Har haft tre nordsvenska föl somrarna -14, 15, -16 som det är så spännande att följa. 

En stor del (skulle nästan kunna säga hela) av min/vår fritid ägnar jag/vi åt den dagliga skötseln och motionen av våra hundar och hästar. Jag och yngsta dottern, Lisa, har haft hästar i många år. Hon har tävlat dressyr och jag har tagit hand om unghästarna. Behovet att dagligen vara ute i skog och mark delar jag med hundarna. Det är den avkoppling och uppladdning som jag behöver och deras stora glädje. Långa skogspromenader ger mig förutom naturupplevelsen också en fin kontakt med hundarna och här tränar jag också en del moment. Hundarna har en central plats i familjen och är med på det mesta, tex olika sportevenemang, i stallet och där vi är.

Under åren 1982-1991 födde vi upp 12 valpkullar under kennelnamnet Kamas. Då med raserna Australisk kelpie, Borderterrier och Australisk cattle dog. Under dessa år var jag också aktiv inom bruksträning, mentalprov, lydnad, viltspår, grytträning, utställning och vallning. Det har varit roligt och lärorikt att hålla på med olika grenar och inriktningar genom de olika raserna och deras anpassning. I bruks tränade/tävlade jag framför allt spår upp tom elitnivå med bra resultat. Med en Working kelpietik kom jag in i vallningen.

Under ett antal år då barnen var små och jag studerade har uppfödningen fått stå tillbaka. Vi var tom utan hund några år. Med en colliekennel (Cordylines) som närmsta granne hade jag tillgång till att låna hund till promenader och skogsturer. Det var så colliedamen Garbo kom in i bilden. Hon uppskattade våra promenader så pass mycket att hon en dag bestämde sig för att flytta hem till oss, då var hon nästan 6 år. Hoppades att få några år med henne, det blev drygt 9 år tillsammans !, sommaren 2010 fick hon sluta sina dagar nästan 15 år gammal !
2004 köpte jag bordercolliehanen Zacke av väninnan Karin Wikstén, som föder upp bordercollies under kennelnamnet Jowiks. Vi letade samtidigt en lite mindre ras som skulle kunna vara något för Lisa att träna.

Då jag som barn levt med cockerspaniel ville jag gärna ha något ”spanielaktigt”, hittade av en slump rasen Kooikerhondje och intresset var fött. Den 19/12 2004 hämtade vi vår tik Vilda (Maricosan´s Omphale Duenna) hos uppfödaren Marika Nikus, Maricosans kennel, i Vasa i Finland.
Med dessa tre så olika raser kunde vi förutom skogspromenaderna vara aktiva inom olika grenar som bl.a vallning , viltspår och agility (Lisa med Vilda på träningsnivå). 

Intresset att resa och se nya länder har vi i familjen gemensamt. Ingen bra kombination med att ha djur kan tyckas. Med hjälp av släktingar, vänner och goda grannar som ställer upp kan vi komma oss iväg på olika resor när vi får möjlighet (och några slantar över). 

Förutom kennelhemsidan har jag företagssidan www.hastturer.se 
Har även hästturer som facebooksida. 


I huset finns också katten Zlatan, äldst av våra djur. Med sina 14 år (blir 15 i juli-2018). 

Efter att ha uppdaterat sidan dåligt under flera år pga tidsbrist kommer jag nu att försöka bättra mig, men nu hålla den i lite enklare form, utan blogg och aktuella uppdateringar hela tiden. Till detta fungerar Kamassidan på Facebook bättre. Där kan alla valpköpare själva lägga in info och bilder. 


Karin

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.12 | 18:11

Hej
Vi är i tankar om att hitta ytterligare en hund till familjen, Bor i Skellefteå och är intresserad att komma hälsa på för att se era hundar. Är det möjligt?

...
22.10 | 14:08

Hej Erik! Det går bra om vi kan hitta en tid som passar. Kontakta mig gärna via mail karin.stare@pitea.se. Du kan också kontakta mig via Messenger på FB.
Karin

...
22.10 | 10:45

Hej, finns det möjlighet att komma och titta på era hundar? Har ni planerade kullar på gång?

Mvh
Erik

...
01.07 | 23:17

Hej Cia! Ni är så välkomna att hälsa på oss och våra hundar. Maila mig gärna karin.stare@pitea.se

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS